King of the Bones

De botjes zijn licht gepekeld en gerookt • Diepvries houdbaarheid 2 jaar • Koeling houdbaarheid ½ jaar • Buiten de koeling 4 maanden.

Kosten

Verse vleesbotten

  • Runderbot € 5,-

    • per stuk
  • Runderbotten 3 voor € 10,-

    • 3 stuks
  • Runderknokkels 3 voor € 5,-

    • 3 stuks

Hondenbotten reglement

Vanuit de natuur is een hond, zoals ook zijn wilde voorouders vossen en wolven, gewend om te kauwen op vlezige botten.

Tegenwoordig dienen hondebotten zowel als beloning voor de hond als ook het zorgen voor en behouden van een goed gebit. Het voorkomt tandplak, tandontsteking en een slechte adem en helpt de beenderen van de hond versterken.

Het kauwen van een bot is voor de hond een instinctieve stimulerende activiteit, het leidt hem ook af van het kauwen op voorwerpen die daar niet voor bedoeld zijn, bijv. schoenen en meubels.

Bij het kauwen van een bot komt endorfine vrij hetgeen de hond een behaaglijk gevoel geeft. Het kauwen is ook goed voor het spijsverteringskanaal van een hond. Ook kun je er verstopte anaalklieren mee voorkomen. Een bot bevat daarnaast ook veel voedingswaarde: calcium, vitamines, mineralen, eiwitten en vetzuren.

Geef een hond altijd een rauw bot, niet gekookt. De gekookte splinteren waardoor de maag en de darmen van de hond beschadigen.

Een vers rauw bot wordt in verbinding met maagzuur week en past zich volledig aan aan de maag en darmen van uw hond. Dan is deze makkelijk op een natuurlijke manier te verteren.

Veiligheid

Heeft uw hond nog nooit een bot gehad?

Wees dan in het begin voorzichtig en houdt de hond goed in de gaten. Hij zal moeten leren kluiven. Naarmate de hond vaker een bot krijgt zal hij van nature maagzuur aan gaan maken. Hiermee is het bot makkelijker te consumeren.

Geef hem in het begin ook niet te vaak een bot. Maximaal 1 per week. Dit leidt tot obstipatie. Als hij eraan gewend is kan het wat vaker.

Laat de botten nooit in de zon liggen. Hier worden ze broos en breekbaar van.

Onze botten zijn vers afkomstig uit onze eigen slachterij. Vol met vitamines, mineralen, calcium, eiwitten en vetzuren. Niets dan lof voor het vleesbot dus!

Maurits Vleesprodukten

Liefde voor de ambacht. Dat is waar Maurits Vleesprodukten voor staat. Sinds ’97 biedt Maurits Vleesprodukten een keur aan vleesproducten voor groot- en detailhandel, horeca, instellingen en particulieren. Ons assortiment bestaat uit alle soorten rund- en varkensvlees, kip- en kalkoenvlees, diverse worstsoorten en vlugklaar-artikelen. Bij vlees van Maurits proef je nog de ambacht. Ook de barbecue-, gourmet- en fonduepakketten van Maurits zijn om te smullen. Wanneer komt u proeven?

Raalte Industrie

Contact
Wechelerweg 24
8102 HK Raalte
0572 – 35 11 68

Heeten

Contact
Dorpsplein 1
8111 AN Heeten
0572 – 35 11 68

Openingstijden
Di t/m vr: 08:30 – 17:30
Za: 08:30 – 16:00
Zo/ma : gesloten

Raalte Centrum

Contact
Domineeskamp 12b
8102 CC Raalte
0572 – 35 11 68

Openingstijden
Di t/m do: 08:30 – 18:00
Vr: 08:30 – 20:00
Za: 08:30 – 17:00
Zo/ma : gesloten

© Maurits Vleesprodukten 2019 | Ontwerp en realisatie N35 Creatief